Running for a moment of happiness

Bart Lefever, sinds jaar en dag projectleider bij Cofely Services en vaste klant aan het Belvenhuis, ruilt na zijn uren de veiligheids-schoenen in voor loopschoenen. Hij bereidt zich grondig voor op de Marathon te New York begin november ten voordele van de Cliniclowns België. Bart klopte aan bij de Belven foundation op zoek naar sponsoring. Maar voor wat, hoort een interview!

 

Bart, niet iedereen loopt 42km voor zijn plezier. Waarom doe je dit en waarom net de Cliniclowns?

  • B: Deze organisatie ken ik persoonlijk erg goed. Mijn schoonouders richtten in 1994 de VZW Cliniclowns in België op. Zoals iedereen wel weet, bezoeken deze clowns zieke kindjes in verscheidene ziekenhuizen of instellingen zodat ze zich even beter kunnen voelen. Ik heb een ongelofelijk respect voor deze mensen. Hun taak valt niet te onderschatten. Zo gaan ze bijvoorbeeld steeds met 2 naar de kindjes omdat het emotioneel hard is. Het vinden van geschikte clowns is ook niet altijd makkelijk. De organisatie is volledig afhankelijk van giften van derden. Op deze manier draag ik ook mijn steentje bij. Bovendien heeft mijn vrouw Kris vorig jaar de marathon meegelopen. Nu is het mijn beurt!

Jouw beurt om offers te maken om 100% fit aan de start te verschijnen… Wat zijn de do’s en don’ts?

  • B: Sinds januari 2017 sport ik elke dag en neem ik deel aan loopwedstrijden. Lopen en fietsen staan voornamelijk op het programma. Op een avond 20 à 25 km lopen is niet uitzonderlijk. Dit wissel ik af met fietsen, een dragende sport die minder belastend is. En gezonder eten is een must. Een frituur of pitazaak loop ik niet meer binnen. Er zijn al wat kilo’s af maar ik ben er nog niet.

Train je alleen of in groep?

  • B: Dat varieert. Lopen doe ik in clubverband 1x per week. Met de 40 lopers voor de marathon trainen we 1x per maand. Het fietsen gebeurt 2x à 3x per week, ook in groep. De rest van de trainingen werk ik alleen af. Als ex-atletiekatleet is me dit niet vreemd. In het begin moest ik ook mijn loopstijl aanpassen. Op de piste moest ik grote stappen zetten, nu muizenstapjes. Dat was even wennen.

En dan komt het echte werk eraan, de marathon zelf! Hoe verloopt dit?

  • B: We vertrekken met alle lopers van Nederland en België samen naar New York. Mijn vrouw Kris zal me live aanmoedigen. De kindjes, die vorig jaar voor haar hebben gesupporterd langs de zijlijn, blijven deze keer wel thuis. De dagen voor de marathon zijn geen vakantie. Je focust je op de wedstrijd, houdt de weersberichten in de gaten en duimt dat alles goed zal verlopen.

Je hebt nog even vooraleer de wedstrijd plaats vindt. Staan er nog acties op touw om je sponsorbedrag te verhogen?

  • B: Neen, persoonlijke acties heb ik deze keer niet opgezet. Vorig jaar had mijn vrouw wafels gebakken en zelfgemaakte advocaat verkocht. Dit jaar gaan we wel helpen in Boechout op het Sfinksfestival. Verder hang ik af van gulle sponsors. Een streefdoel qua bedrag is er dus niet; in tegenstelling tot mijn streefdoel naar een goede tijd!

Belven helpt je daarin graag! We voorzien een outfit waarin je kan schitteren in New York en we doneren ook een mooi sponsorbedrag.

  • B: Dat is erg fijn, dank je wel!

Om af te sluiten én om onszelf even goed te voelen: waarom kies je voor Belven als sponsor?

  • B: Ik ken Belven al lang en ondertussen is er een bepaald vertrouwen. De service is erg goed, de stock is ruim en de prijzen correct.

Dank je! Op 5 november zullen de duimen op Belven in de lucht staan. Veel succes, Bart!

 

 

banner cliniclowns marathon